Nadgrajene centralne komponente on-line sistema za uporabo eOI


Datum objave: 31.03.2023 14:22:36Spoštovani,

obveščamo vas, da smo na ZZZS včeraj, 30. 3. 2023 zvečer uspešno izvedli nadgradnje on-line sistema za uporabo elektronskih osebnih izkaznic v sistemu KZZ.

Priporočamo postopno uvajanje dopolnjenih aplikacij pri izvajalcih zdravstvenih storitev. V aplikacijo vgradite programsko knjižnico IHIS2 verzije 5.1.0.3., ki smo jo poslalali 30.3.2023.

Priporočamo, da aplikacijo uvedete najprej pri enem izvajalcu in potem, glede na izkušnje, nadaljujete z uvedbo pri ostalih.

Prosimo vas, da morebitne ugotovljene napake pošljete sodelavcu Andreju Rihtaršiču. Zelo nam bo v pomoč informacija o tehničnem okolju, v katerem se napaka pojavi in katera napaka je bila ugotovljena. Po možnosti pošljite log, ki ga tvori programska knjižnica.

Tekom današnjega dne je nekaj lekarn začelo z uporabo dopolnjenih aplikacij. Z uporabo elektronskih osebnih izkaznic ni bilo težav. Pojavilo se je nekaj občasnih težav z najstarejšimi KZZ in nekaj napak, za katere so lahko tudi drugi razlogi (npr. čitalnik, internet).

Prejeta sporočila bomo sproti obravnavali. Po potrebi v prihodnjih dneh pripravimo novo različico programske knjižnice. Sproti vas tudi obvestimo o prejetih informacijah o poteku uvedbe in izkušnjah iz produkcijskega okolja.

Lepo pozdravljeni,